Gordon Gekko (4.11.2016 12:08:45) -- Maahanmuutto

BRAKING. Kauniaisissa naapureiden kuppi meni nurin

https://svenska.yle.fi/artikel/2016/11/04/grankullabor-vill-inte-ha-flyktingbarn-som-grannar-huset-dar-de-flyttar-ar-fint


Lasten vastaanottokeskus kuumentaa Kauniaisissa – Naapuri uhkaa muuttaa Helsingin asuntoonsa, jos ”yli keskitason varusteltu” keskus toteutuu

”Tämä tuskin on arvokas tapa kohdella ikänsä kunnallisveroa Kauniaisiin maksaneita perusgranilaisia”, kirjelmöitsijä tiivistää.

Kauniaisissa sijaitseva omakotitaloalue on joidenkin asukkaidensa mukaan liian syrjäinen ja tasokas sopiakseen asuinpaikaksi yksin Suomeen saapuneille pakolaislapsille.

Näin voi päätellä kannanotosta, jossa vastustetaan kuntaan suunniteltua yksin Suomeen saapuneiden maahanmuuttajalasten perheryhmäkotia. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Sosiologi Veikko Eranti tutki väitöskirjassaan nimby-ilmiötä. Hän kävi läpi muun muassa 321 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastolle lähetettyä kaavoitusta koskevaa kommenttikirjettä.
Ei minun takapihalleni! Kaavoituksesta valittavat ajavat usein täysin avoimesti omaa etuaan, kertoo tuore tutkimus 1.11.2016

Perusteita voi pitää yllättävinä: perheryhmäkodille vuokrattua taloa pidetään liian tasokkaana ja kodin sijoittamista epäreiluna ”perusgranilaisia” kohtaan.

Kaavailtu ryhmäkoti olisi suunnattu turvapaikan saaneille alaikäisille maahanmuuttajille, jotka ovat saapuneet Suomeen yksin. Omakotitaloalueella sijaitsevaan taloon ollaan sijoittamassa enintään yhdeksän alaikäistä maahanmuuttajaa.

Se sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kauniaisten keskustasta ja juna-asemasta, keskellä asuinaluetta, jota voisi kuvailla ylemmän keskiluokan asuinalueeksi.

Kannanoton on tehnyt Marcus Collinin kujalla asuva henkilö, joka sanoo kirjeessään puhuvansa koko naapuruston puolesta.

Hän pitää nyt kodille ajateltua omakotitaloa varustetasoltaan liian laadukkaana. Se antaa kirjoittajan mukaan maahanmuuttajalapsille väärän kuvan suomalaisesta arjesta.

”Talo, jota tarkoitukseen suunnitellaan otettavaksi käyttöön, on varustetasoltaan ylitse keskitason ja antaa mielestämme kasvatuksellisesti, integrointimielessä, täysin väärän kuvan keskivertosuomalaisen todellisesta arkipäivästä.”

Alue on myös kannanoton mukaan aivan vääränlainen maahanmuuttajille, sillä se on nukkumalähiö ja liikkumiseen tarvitaan omaa kulkuneuvoa.

Lisäksi asukasta hiertää se, että hän ja muut alueen asukkaat ovat kokeneet alueen turvallisuuden heikentyneen jo nyt, eikä aiottu ryhmäkoti tule tilannetta parantamaan – ”päinvastoin”.

Suunnitellulla maahanmuuttajalasten kodilla tulee olemaan myös huono vaikutus alueen hintatasoon.

”Tämä tuskin on arvokas tapa kohdella ikänsä kunnallisveroa Kauniaisiin maksaneita perusgranilaisia”, kirjelmöitsijä tiivistää.

Hän lopettaa kannanottonsa selvään uhkaukseen muuttaa pois kunnasta, mikäli ilman huoltajaa Suomeen saapuneet maahanmuuttajalapset muuttavat hänen naapuriinsa.

”Jos suunnitelmanne toteutuu tulemme vaimoni kanssa ottamaan ’karkoituksesta vaariin’ ja sulkemaan talomme sekä välittömästi muuttamaan Helsingissä sijaitsevaan asuntoomme, jolloin voimme kiittää maahanmuuttajia lähes 30 ihanasta vuodesta Marcus Collinin kujalla.”

Talon toiminnasta vastaisi Helsingin Diakonissalaitos, joka on vuokrannut talon yksityishenkilöltä. Kauniaisten rakennuslautakunta on hyväksynyt asuinrakennuksen käyttötarkoituksen tilapäisen muutoksen


[ Kirjaudu sisään ]