Jaskakärpänen (3.2.2017 12:47:01) -- Rakentaminen ja kiinteistöt

'Mestarirakentajat Oy' ollut vauhdissa


--

Turkulainen taloyhtiö voitti miljoonakiistan oikeudessa

Taloyhtiö joutui korjauttamaan rakennuttajan virheitä yli miljoonalla eurolla.
Paikalliset Turun Sanomat 2.2.2017 7:58 16

Turkulainen taloyhtiö on voittanut oikeuskiistan rakennusyhtiötä vastaan. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi yrityksen maksamaan taloyhtiölle reilut 1,2 miljoonaa euroa vahingonkorvauksina.

Oikeus katsoi, että rakennusyrityksen virheet pakottivat taloyhtiön tekemään mittavia korjaustöitä.

Kiistassa oli kyse Turun Martissa sijaitsevasta 1950-luvulla rakennetusta kiinteistöstä. Rakennuksessa toimi aikoinaan vanhainkoti nimeltä Betaniakoti.

Rakentajamestarit Oy hankki seitsemänkerroksisen kiinteistön omistukseensa ja muutti sen asuinkerrostaloksi.

Koska kiinteistö on suojeltu, yritys joutui säilyttämään rakennuksen betonirungon. Kaikki muu päätyi purkuun, ja yritys markkinoi valmistuvia huoneistoja jo rakennusaikana "uusina asuntoina".

As Oy Betanianpuiston luovutus tapahtui vuonna 2009. Tämän jälkeen alkoivat ongelmat.

Sisäilma haisi homeelta. Ikkunat vuosivat lämmön harakoille, pannuhuoneen lattialle kertyi vettä ja huoneilmasta löytyi terveydelle haitallisia mikrobeja.

Taloyhtiö pyysi useasti rakennusyhtiötä korjaamaan puutteet, mutta yritys tarttui vain kosmeettisiin ongelmiin. Ongelmien syitä se ei korjannut.

Salaojat olivat väärässä paikassa, välikatto rakennettu vastoin määräyksiä ja mittauksissa rakenteista löytyi kosteutta. Lopulta taloyhtiö sai tarpeekseen ja korjautti virheet omatoimisesti.

Oikeudessa taloyhtiö vaati, että rakennusyritys maksaa laskun. Rakennusyhtiö kiisti virheet ja väitti taloyhtiön teettämiä tutkimustuloksia vääriksi sekä korjauksia tarpeettomiksi.

Kirjallisista todisteista huolimatta yhtiö kiisti myyneensä asunnot "uusina". Tempun tarkoitus oli kiemurrella eroon taloudellisesta vastuusta, joka koskee rakennuttajan virheitä uudisrakentamisessa.

Tuomioistuin määräsi yrityksen korvaamaan taloyhtiölle aiheuttamansa vahingot, joista pelkkien oikeuskulujen määrä nousi 173 000 euroon.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3382534/Turkulainen+taloyhtio+voitti+miljoonakiistan+oikeudessa

[ Kirjaudu sisään ]