Hemmo Paskiainen (22.2.2017 11:34:18) -- Maahanmuutto

Muutama huomio Rinkebyn mellakasta

Rinkebyn maanantaimellakka on varmaan kaikkien tiedossa, että ei siitä sen enempää. Ajattelin kirjoittaa pari huomiota, sillä satuin olemaan käymässä entisillä kotinurkilla ja tietenkin sitten päädyin katsomaan paikanpäälle kuinka kehikset mellakoi. Lokan ja Wiikin kanssa yritettiin suoraa striimiä, mutta paska kännykkä- paska kuvanlaatu. Mutta kellekään ei ole jäänyt epäselväksi mitä tapahtui.

Kun mellakka Rinkebyn sisätorilla alkoi niin poliiseja tai vartijoita ei näkynyt missään. Mellakka alkoi jotain klo 21.30 aikaan ja sai jatkua aivan vapaasti, kenenkään estämättä aina jonnekin 23.30 asti, jonka jälkeen 30-50 hengen mellakkajoukko hajaantui. Mellakka ikäänkuin hiipui tai loppui itsestään. Ei ollut enää mitään rikottavaa.

Tuona aikana kehikset repivät maasta katukiviä tms heitettävää ja rikkoivat kaikki rikottavissa olevat ikkuna. Ne saivat Lidlin kauppaan johtavan käytävän oven auki ja sitä kautta pääsivät johonkin Lidlin limsa-kaljavarastoon ja kuskasivat energiajuomia ja kaljaa kaupasta ulos. Kaikki torin kauppojen ikkunat on suojattu ilta-yöaikaan sellaisilla alaslaskettavilla metalli-peltisuojilla- mikä niiden nimi nyt onkaan. Kehikset yrittivät repiä niitä auki, mutta eivät saaneet kuin muutamasta liikkeestä puoliksi. Näistä pätkittiin ikkunat. Paikallinen pizzeria on myös suojaamaton, mutta panssarilaseilla, ja siitä saatiin mätkittyä joitakin ikkunoita vaihtokuntoon.

Maasta revittiin irti istutukset, pienemmät puut, erilaiset sähkökaapit roikkuivat johtojen varassa jne. Eli käytännössä kaikki mitä ikinä nyt irti vaan saattoi saada, se irroitettiin.

Mellakoitsijoiden ydin oli joku 30-50 henkeä ja uteliaita katsojia saman verran. Porukka oli aika selvästi jakaantunut, sillä monet uteliaat kehisnuoret katsojien puolella hokivat koko ajan sitä "walla wallaa" joka on kehiskielestä suomennettuna jotain härregyyd tms. Paikalla oli jonkun verran, ehkä 5-10 aikuista, jotka hekin olivat silminnähden järkyttyneitä ja joku imaami yritti pyjamassaan rauhoitella nuoria, mutta poistui paikalta hokien tuota walla wallaa ja pyöritteli päätään.

Kaikki paikallaolijat- minua lukuunottamatta- olivat kehiksiä. Yhtään ainoaa ruotsalaista tai muuta valkoihoista siellä ei ollut. Kun kuvasin ja vaikka tein sen huomaamattomasti niin muutama arabiino kävi uhittelemaan, että vitun svedu, nyt vittuun täältä, Vaikka sanoin, etten ole svedu niin oli pakko ottaa muutama juoksuaskel. Dagens Nyheterin toimittelija ei varmaan tajunnut tilanteen vakavuutta ja saikin siksi pataansa.

Se mikä eniten ällistytti oli juuri se poliisien hampaattomuus. Kun näki vierestä mitä tapahtuu ja miten poliisi toimii niin jotenkin meikäläisen loputkin toivot romahti Ruotsin suhteen. Se oli niin aisuritoimintaa kuin ikinä vaan voi olla. Esimerkiksi sen jälkeen kun itse mellakka oli ohi, ja poliisit uskaltautuivat paikalle, ja kehikset vain notkuivat torin ympäristössä pikku jengeissä, niin yksi miehistönkuljetusauto, joka mateli hiljaa paikalle pysäytettiin kehisten toimesta. Henkilöauto ajoi sen poliisiauton eteen ja esti sen etenemisen. Volvosta nousi 3 arabia ja meni seisomaan poliisiauton eteen ja näyttivät keskisormea poliiseille. Poliisi veivasi ikkunan auki ja maanitteli, että ettekö voisi siirtyä. Noh, keharit repi poliisiauton tuulilasinpyyhkijät ja siirtyivät sen jälkeen. Poliisit olivat kuin ei mitään.

Vaikka poliisin taktinen periaate on, että ei provosoida isompaa mellakkaa, niin mitä tuo sitten oli? Siinä kehisten annettiin aivan vapaasti pari tuntia mellastaa siihen puuttumatta.

Arvatkaa mitä tapahtuu, kun ne saa yhdistettyä joukkonsa ja menevät ihmisten asuinalueille?

http://hommaforum.org/index.php/topic,119527.msg2558561.html#msg2558561

[ Kirjaudu sisään ]