Pystysuoraan Alas (15.8.2017 12:30:25) -- Politiikka yleinen

Palstalla on muutamilla kummallinen virhekäsitys

asioista. Nämä henkilöt ajattelevat, että yksityistäminen on aina kategorisesti hyvä asia ja kuka tahansa joka sellaista hanketta vähänkin vastustaa on takuuvarmasti kommunisti ja sosialisti.

Nyök.

Väärin. Ensinnäkin se, onko yksityistäminen hyvä vai huono asia riippuu täysin näkökulmasta. Esim. Case Carunan osalta voittajia olivat tietenkin sijoittajat, jotka saivat monopoliin verrattavan sähkönjakeluverkon hallintaansa. Nyt he voivat korottaa sähkön jakelumaksuja mielin määrin hamaan ikuisuuteen saakka. Häviäjiä olivat ne kansalaiset, joilla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin maksaa mitä ikinä Caruna keksii pyytää.

Palstan vajakit eivät tajua sitä, että yksityistäminen ei tässä tapauksessa ollut heidän eli kansalaisten kannalta hyvä asia.

On tiettyjä asioita, jotka on syytä pitää valtion omistuksessa ja ne ovat valtion perusinfrastruktuuria koskevat ainutlaatuiset rakenteet ja asiat kuten sähkö- ja tieverkko, vesilaitokset ja veden jakelu ja keskeiset tietoliikenneinfraan kuuluvat asiat. Siis sellaiset jutut, joiden rakentaminen uudestaan kestäisi saatanan kauan eikä ole edes teoriatasolla järkevää. Jos on vähänkin järkeä päässä, tajuaa että asia on näin eikä sen tajuaminen tee kenestäkään mitään vitun sosialistia.

Itse kannatan lämpimästi markkinataloutta ja kilpailua mutta siitä ei tule mitään jos koko perusinfra yksityistetään, pilkotaan ja myydään ulkomaalaisille. Sen seurauksena on veronmaksajien konkurssi.

[ Kirjaudu sisään ]